1.
Gni ribba inn med salt og pepper.
Sett så ribba i kjøleskapet i 1-2 døgn.
2.
Lag en sylinder av aluminiumsfolie på størrelsen med en 1,5 liters flaske. Bruk en dyp form hvor folien legges på tvers,
dette for å få en god bue på ribba.
Legg ribba over folien med svoren opp.
3.
Ha i ca 1-2 liter væske i formen sammen med grovkuttet løk, gulerøtter og hvitløk, salt og pepper. Kraften brukes senere til sausen.
Sett ribba nest nederst i komfyren på
75° over- og undervarme kvelden før
i ca 20 timer.
4.
Ca 1 time før servering settes temperaturen opp til 225° over- og undervarme.
Etter ca 30-60 minutter skal svoren være perfekt. Når svoren er sprø, tas ribba ut for å hvile på en skjærefjøl. Lag så saus av krafta.
5.
Skjær opp ribba, sverver og nyyyt!