- Vann ut Pinnasteika i rikelig med vann i ca. 20 timer, la det stå i romtemperatur.
- Fyll på nytt vann til rett over kjøttet. Kok kjøttet i ca. 2-2,5 timer. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina. Det går selvfølgelig an å dampe kjøttet på bjørkepinner, men vi i Nyyyt føler det blir litt saftigere viss du koker det.
- Pinnasteika kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnasteika på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller på grillprogram i ca. 5 min. Følg godt med.
GOD GRILLMAT
Vil du prøve noe nytt er også Pinnasteika en fantastisk grillmat på sommeren med steinbakt brød og god frisk dip til. Da gjør du helt likt bare du griller kjøttet ute på grillen i stedet for i stekeovnen. Det som er viktig da er å fryse pinnasteika etter du har kjøpt den, slik at den holder seg lik i kvalitet til sommeren.
Ha et fantastisk måltid!
Se video der kokk, Halvor Hedenstad tar deg igjennom prosessen steg for steg. Snurr film!