Finalist Årets Kjøtt 2020 – Det norske måltid

30. januar, 2021

Nyyyt har med produktet Tomahawk av melkefora Angus/Wagyu kalv blitt nominert som finalist i kategorien Årets Kjøtt 2020 ved Det norske måltid! 

Her er en beskrivelse av produktet:

Tomahawk av melkeforet 50% Wagyu kalv , er et prosjekt som startet som en ide fra en av medeierne i Nyyyt AS, Kristoffer Emil Ueland. Tanken og ideen var å utnytte kvaliteten (fettmarmoreringen) på kalv. Det tar lang tid å utvikle god kvalitet på storfe. Første prøverunde tok 2 år. Resultatet ble bedre enn de håpet på, men ikke godt nok. Justeringer ble gjort, og ny prøverunde satt i gang. Resultatet av andre runde , er dette produktet som nå er med i finalen. Det er veldig gøy å jobbe med melkeforet 50%wagyu kalv. Kjøttet har stor grad av utnyttelse p.g.a mørheten og kvaliteten. De leverer både hel kalv, og stykningsdeler av kalv til restauranter i Oslo, Bergen og Stavanger.

Tradisjonell ribbe

1. Gni ribba inn med salt og pepper. Sett så ribba i kjøleskapet i 1-2 døgn. 2. Lag en

Årets pinnasteik i butikk

Årets første pinnasteik er endelig i butikken og den smaker helt nyyytelig Ikke trenger man å vente helt til

Årets lokalmatprodusent 2021

For en ære! Vi har vunnet Matarena/Bergen Matfestival pris for Årets lokalmatprodusent 2021 Tusen hjertelig takk til alle våre

Gå til toppen