Description
Det historiske pinnekjøtt fra Vestlandet
Naturen har lagt alt til rette for produksjon av lam av meget høy kvalitet i bjerkreim. Bøndene her er stolte av å kunne gi deg en unik smak gjennom merkevaren “Pinnasteik fra Bjerkreim”.
Produksjonslokalene ligger i Bjerkreim kommune, og er spesiallaget for produksjon av Pinnasteik fra Bjerkreim. Et nært samarbeid med Jærmuseet har vært med på å gi en gammel mattradisjon nytt liv.
Lammene blir spesialplukket hos lokale bønder, der de viktigste kriteriene er kjøttfylde, vekt og fettklasse.
“Pinnasteik” er forløperen til det vi i dag kjenner som pinnekjøtt. Navnet stammer fra pinnen som lammesiden hang til tørk på over vedkomfyren.
Næringsinnhold
Ingredienser:
Lammekjøtt, salt, sukker, Konserveringsmiddel: Biogon N (E941)
Til 100g ferdig pinnasteik er det 143g fersk kjøtt.
Allergener
Ingen allergener
Levering eller hente selv
Pinnasteika blir levert fortløpende så lenge lageret rekker. Første leveranser er i slutten av oktober.
Du kan også hente produktene i vår kjøttbutikk på Røysland Gaard
Tilberedning
- Vann ut pinnasteika i rikelig med vann i ca. 20-24 timer, la det stå i romtemperatur.
- Fyll på nytt vann til rett over kjøttet. Kok kjøttet i ca 2,5-3 timer. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beina. Det går selvfølgelig an å dampe kjøttet på bjørkepinner, men vi i Nyyyt synes det blir litt saftigere viss du koker det.
- Pinnasteika kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnasteika på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme, eller på grillprogram, i ca. 10 min. Følg godt med. Oppskriftsfilm finner du her