Nyyyt vant kategorien «Årets Kjøtt» 2021 i Det Norske Måltid med produktet «Tørrmodnet filetkam av økologisk frilandsgris». Dette er et resultat av samspill med bonden for å skape marmorering og kvalitet god nok til tørrmodning på gris. Vi mener selv at dette er en nyvinning, der vi tar et lite profilert stykke på grisen og klarer å skape en unik kvalitet.
Juryens begrunnelse
Årets kjøtt er Tørrmodnet Filetkam av økologisk frilandsgris fra Nyyyt i Rogaland
Dommerne beskriver vinnerproduktet som veldig mørt, det har en flott tekstur og utsøkt tyggemotstand. Smaken er fyldig, og man kjenner det særegne preget på kjøttet. Dommerne heier på dem som er dedikerte og brenner for å utvikle kjøttkvalitet gjennom hele verdikjeden. Vinneren beskrives som et helt unikt håndverk!
Hvor får du tak i dette
Produktet er finner du på Restauranter i Oslo og Bergen, Øko garden, Mega Madla, Line gard og i kjøttbutikken vår på Røysland Gaard.
Litt om Det Norske Måltid
Det Norske Måltid kårer hvert år de beste mat- og drikke produktene, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Etter juryeringer i Stavanger, Trondheim og Svolvær stod det igjen 39 finalister i 13 kategorier. Små og store produsenter konkurrerer i samme kategori. I konkurransen har uavhengige fagjuryer smakt seg frem til finalistene, vurdert med et felles mål – kvalitet. Finalen 2021 ble sendt på Matkanalen og det ble delt ut 13 kategoripriser og Det Norske Måltids hederspris i tillegg utnevnte Norges Bondelag ny Bondelagskokk.