Oppskrift til 4 personer
1 hel bog av svartfjeslam
1 ss flaksalt
2 ts malt spisskummen
2 ts malt paprika
1 ts malt koriander
½ ts malt kanel
¼ ts malt nellik
1 ts sort pepper
4 ss olivenolje
Bland krydderne. Skjær noen kutt i skinnet og gni lammebogen inn med krydderblanding og olje, pakk den godt inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie. Legg på stekebrett og stek på 110 grader i 5 timer. Fjern folien og grill bogen til den får en fin farge og skinnet blir sprøtt. Avkjøl noe og dra kjøttet av benet med en gaffel. Bland kjøttet med saften fra folien. Smak til og tilsett hakket koriander.
Kjøttet serveres til tacoskjell eller lefser med hakket rød løk, tomatsalsa, guacamole, rømme, salat og syltede jalapenos.
Laget av Kokk Halvor Hedenstad, Matfaglig Rådgiver.